-

Elérhetőségek

Milver-Trade Kft. faipari felületkezelő anyagok

Cím: 8790 Zalaszentgrót,
Balatoni utca 62.
Telefon:
+36-30-821-00-00
E-mail:
milver@milver.hu
Munkatársaink

Munkatársaink

Kardos Roland

ügyvezető
Telefon: +36 30 821 00 00

Deli Tibor

ügyvezető
Telefon: +36 30 820 00 00

 

Polgár Gábor

telephely-keverő
Telefon: +36 30 604 23 39Termékek

Vizes anyagokVizes anyagok

Vizes előimpregnálók

A vizes előimpregnálók megfelelő mennyiségben tartalmaznak biocid hatású anyagot, annak érdekében, hogy a kezelt faanyagokat korlátozott idő alatt megvédje a gombák okozta elszíneződéstől, károsodástól. Ezen készítmény kizárólag színtelen állapotban kerül kereskedelmi forgalomba.  A készítmény 30-100% között szükség szerint vízzel hígítható. Az előimpregnáló szerrel kezelt szerkezetek - elsősorban bejárati ajtók és ablakok - kizárólag jól szellőző csomagolásban tárolhatók, illetve szállíthatók.

Vizes impregnálók

Vízben oldott impregnálók megfelelő mennyiségben tartalmaznak biocid hatású anyagot, annak érdekében, hogy a kezelt faanyagokat korlátozott idő alatt megvédje a gombák okozta elszíneződéstől, károsodástól. Csak megfelelő mennyiségben színtestecskéket, u.n. pigmenteket tartalmazó pácok biztosítanak megfelelő szűrőhatást a nap káros UV-sugaraival szemben. A megfelelő pigmentarány megőrzése érdekében a halványabb pácokat minimálisan, míg a sötétebb pácokat akár 2/3-3/4 arányban is tovább lehet hígítani a megfelelő színárnyalat elérésének érdekében. A pácokat egyszer a vékonylazúrokat két rétegben lehet a faanyagra felhordani. A pácok bemerítéssel, locsolással, esetleg kenéssel; a vékonylazúrok csak ecseteléssel (esetleg hengerléssel) juttathatók fel a fafelületekre. A vékonylazúrok önmagukban is megfelelő védelmet nyújtanak. A pácolt felületeket további felületkezelés nélkül még rövid időre sem szabad időjárási és fizikai hatásoknak kitenni.

Vizes vékonylazúrok

Vízben oldott vékonylazúrok megfelelő mennyiségben tartalmaznak biocid hatású anyagot, annak érdekében, hogy a kezelt faanyagokat korlátozott ideig megvédje a gombák okozta elszíneződéstől, károsodástól. Csak megfelelő mennyiségű színezéket tartalmazó vékonylazúr biztosít megfelelő szűrőhatást a nap káros UV-sugaraival szemben. A megfelelő pigmentarány megőrzése érdekében a halványabb pácokat minimálisan, míg a sötétebb pácokat akár 20-30%-kal tovább lehet hígítani a megfelelő színárnyalat elérésének érdekében. A vékonylazúrokat két rétegben kell faanyagra felhordani. Ecseteléssel vagy hengerléssel könnyen feljuttathatók a fafelületekre. Önmagukban is jó védelmet nyújtanak. Fokozott csapadékhatásnak kitett szerkezeteket érdemes előzetesen QBM jelölésű fixálódó faanyagvédőszerrel kezelni.

Vizes alapozólakkok

A vizes alapozólakkok felhasználásával a szerkezetek tartóssága és felületi minősége javítható. Mivel színtelenek, egyenetlen anyagfelhordás esetén sem okoznak színeltérést, foltos színhatást.

Vizes alapozó festékek

A vizes alapozó festékek felhasználásával az egyenetlen feületű faanyagok felületét lehet feltölteni. Ezek a termékek nagyon könnyen csiszolhatók, amelynek következtében kisebb energiabefektetéssel is nagyon sima és póruszárt felületek alakíthatók ki. Az így előkészített felületeken a fedőbevonat már könnyen és szépen elterül.

Vizes fedőlazúrok

A vizes fedőlazúrok képezik a vastaglazúr-rendszer fő komponensét. Mint a nevében is szerepel vastag felhordást igényel. A 275-300 mikron vastagságban felhordott fedőlazúr feladata, hogy megvédje a faszerkezeteket a káros környezeti hatásoktól. A fedőlazúr megfelelő karbantartás mellett hosszú éveken keresztül képes megvédeni a kültéri ajtókat és ablakokat a kisebb mechanikai sérülésektől, a csapadékhatástól és persze az egyre erősebb, egyre rombolóbb hatású UV-sugárzástól. A vizes fedőlazúrok fejlesztése folyik talán a legdinamikusabban a Milesi-nél. Mivel ezen termékeknek is víz az oldószere, felhasználásukkal a környezet terhelése minimálisra csökkenthető.

Vizes fedőfestékek

A vízes fedőfestékek erősen pigmentáltak, színüket hosszú távon stabilan megőrzik, a fehér fedőfesték több év után sem sárgul el. A fedőfesték megfelelő karbantartás mellett éveken keresztül képes megvédeni a kültéri ajtókat és ablakokat a kisebb mechanikai sérülésektől, a csapadékhatástól és persze az egyre erősebb, egyre rombolóbb hatású UV-sugárzástól. A vizes fedőlazúrokkal fejlesztésével együtt a festékek tulajdonságai is folyamatosan javulnak. Mivel ezen termékeknek is víz az oldószere, felhasználásukkal a környezet terhelése minimálisra csökkenthető.

Vizes ápoló és felújító anyagok

A vizes ápoló- és felújító anyagok segítségével a vastaglazúrral és a fedőfestékkel kezelt szerkezetek eredeti állapotát állíthatjuk helyre egyszerűen házilag is, minimális munkabefektetés mellett. Az ápolóanyagok nemcsak Milesi termékekkel felületkezelt szerkezetek karbantartására alkalmas. Megfelelő előkészítési technológia után bármely szerkezet bevonatának felújítására felhasználható.


Vissza az előző oldalra!
Milver-Trade Kft. faipari felületkezelő anyagok - Magyar