Elérhetőségek

Milver-Trade Kft. faipari felületkezelő anyagok

Cím: 8790 Zalaszentgrót,
Balatoni utca 62.
Telefon:
+36-30-821-00-00
E-mail:
milver@milver.hu
Munkatársaink

Munkatársaink

Kardos Roland

ügyvezető
Telefon: +36 30 821 00 00

Deli Tibor

ügyvezető
Telefon: +36 30 820 00 00

 

Polgár Gábor

telephely-keverő
Telefon: +36 30 604 23 39GYIK


Gyakran Ismételt Kérdések

Új lakk, festék, vagy lazúrréteg felhordása előtt érdemes a festendő felületet megfelelő durvaságú csiszolószivaccsal, vagy papírral alaposan átcsiszolni, majd leportalanítani. A csiszolással nemcsak a felületek simaságát lehet javítani, hanem az újabb réteg jobb tapadása is elősegíthető.

Hogyan tudjuk a repedéseket javítani?

Kültéri szerkezetek faanyagában kialakuló repedéseket - különösen vastaglazúrral és festékkel kezelt felületek esetében - mindig figyelemmel kell követni, és azokat mielőbb rugalmas átfesthető akril tömítőanyaggal ki kell tölteni. A megszáradt tömítőanyagot megfelelő színű retusáló termékkel kell átjavítani.

Melyek az ideális körülmények a vizes anyagok esetlben?

A vízben oldott impregnálók, lakkok, lazúrok és festékek intenzív légmozgás és meleg hatására gyorsabban száradnak. A gyors száradás megnehezíti ezen termékek könnyű felhasználhatóságát, foltos és rossz felületminőség jöhet létre. A fentiek miatt javasoljuk a vizes anyagok 10-15 fokC körüli felhasználását. A vízben oldott termékek száradási sebessége, ill. felhasználhatósága egy XTC 3 jelölésű lassító adalék segítségével (0-10%) javítható. Ne felejtsék, hogy tűző napsütésben még az adalékolt termékekkel végzett munka is nagyon nehéz!

Milyen ecsetet használjunk?

A vízben oldott diszperziós felületkezelő anyagok felhordásához úgynevezett műanyag alapú lazúrecsetet érdemes alkalmazni. A lazúrecsetek "sörtéi" -ellentétben a hagyományos ecsetekkel- a víz hatására nem duzzadnak meg. A hagyományos sörtés ecsetek víz hatására megduzzadnak, szétnyomva a nyél tokozatát, amely a sörték gyors kihullásához vezet.

Hogy tudom a színhatást tökéletesen ellenőrizni?

A színtelen és színes termékek felhasználása előtt egy próbadarabon mindig végezzenek próbamunkát. A lazúros, és a pácos lakkozott felületek színét csak a technológiában előírt összes réteg felhordása után lehet leellenőrizni. A kialakuló színhatást jelentősen befolyásolja a fafaj, és annak fizikai tulajdonsága, valamint a javasolt felhasználási technológia betartása.

Hogyan tudok egyedi színt keveretni?

Tudja, hogy cégünk teljesen egyedi színeket is elő tud állítani hozott színmintának megfelelően? Amennyiben Ön eljuttatja hozzánk színmintáját, és a készítendő szerkezet (felhasználásra nem kerülő) faanyagából 1-2 darabot, akkor cégünk megfelelő anyagokból beállítja a megfelelő színt.

 
Vissza az előző oldalra!
Milver-Trade Kft. faipari felületkezelő anyagok - Magyar